Plugg Plugg

2010-10-31 @ 11:21:01
Plugga inte det roligaste men ett måste så jag blir klar nån gång med proven det tråkiga proven:P Men rätt lätt och komma ihåg vägarna och adresserna i linköping då det är mycket tema på olika ställen ex. ett ställe är alla med fåglar och göra så är sparvg,örngatan och måsg m.m.
Men bara plugga på som sagt. Han förvänta sig inte att jag skulle klara provet på första försöket men hoppas att han ser att jag får några poäng iallafall så han ser att man läst på.

 Så på onsdag har jag provet så får väll se då sen har jag även kartläsning som e så himla svårt till och från är väll ett under om jag klarar det.
Så början av denna vecka kommer jag spendera med pluggandet tyvärr. Sen får man väll se om man klarar det annars får man plugga ännu mer. Kartläsningen måste du ju va rätt bra på matte och det är man väll inte bäst på pricis men men det får gå. Ska fasen få det där kortet nån gång.

Helgen har vart lugn va bara på barnloppis och öbe med emelie i lördags tog även en fika på öbe towe va så noga med att tallriken med henne bulle skulle med. Villiam visste även vad han skulle ha och peka direkt på bulle.
Hitta ett puzzel utan knoppar åt towe så får bli som julklappa som jag fann på öbe. På barnloppisen gjorde jag fynd : Ett par jeans, ett par fodrade byxor, ett par höst vantar/ byxa och tröja mimmi disney/pyjamas med hundar på. Allt för det 60:-

Tommy jobba över i lördags duktigt av honom och orka då han vart rätt trött men ha fick vila för mig när han kom hem inte det roligast gå upp 6 dar i sträck tidigt. Se unna vi oss med pizza på kvällen och towe tyckte minsann att det va gott. Här hemma har vart lite kräsen med maten men idag har hon ätiti 2 portioner pasta och egengjord biff och det gick ner minnsan. Hoppsan säger man:P Kanse börjar våga smaka mer nu.

Vi har även börjat potträna men går ju inte så himla bra vissa dagar går det mer eller mindre bra. Inte alltid det hamnar i pottan men det gör då inget. Älskar er min familj märks även att tiden börjar rulla iväg towe är ju 2 år snart. Skit vad tiden går.

nya tag

2010-10-28 @ 14:16:55
Klara in uppkörninge va tvunge veta en sak med barnsäkerheten så va lite illa:/ men va fasen nya tag jag ger inte upp men det träliga att mina vinterdäck vill inte sammarbeta med min bil det går inte ihop suck:/ men regnet kan väll hålla i sig då tyker jag eller vädret ialla fall.

Uppkörning kör vi igen snart längtar faktiskt..

va och handla lite idag efter jag va hos farmor och sen så hämta vi ut lite medicin och salvor på recept till towe vart då billare än tänkt då vi kommit upp i högkostadskort halva priset.

Towe har haft jätte kul hos farmor men avis liten nellie (hund) som v svartsjuk på towe som farmor brydde sig om.
Towe lärde sig hos farmor hur en uggla lät och en ekorre. Så himla gulligt och höra.

Towe

2010-10-26 @ 08:16:56
Towes nya ord:

Bajse- = Bamse   (det är då blivit mer som en favorit)

Ana= öppna   (vet inte vart de ordet kommer ifrån:P)

baban =banan


Annars har hon blivit duktig för duktig genom att ta av sig blöjan och inte alltid det bästa när hon oftast tar av sig den när hon har bajsat och säger uch.

Ny vecka

2010-10-25 @ 20:20:43
Idag har jag ringt tjejen som hade lite kurs med oss om medialt som jag bara vart på 1 gång, hon sa att jag kommer klara taxikortet så det hoppas jag verkligen:) Jag sa att jag tänker lägga tid nu på taxikortet så jag får jobb sen nästa termin så kommer jag börja då hon startar ny termin för vill inte ha hundra saker och fundera på utan ta en sak i taget. Det lät bra för henne med tyckte hon.

Denna veckan är det fullt ös.

Måndag: Idag vakna jag av towe som inte va alls på bra humör och va så täppt i näsan och hostig. Vart och ringa barn och ungdom, skulle köra nu med aromir som va lite starkare puff så hostan försvinner snart. Jobbigt för henne och ha den. Sen vart det en sväng ut på promenad va riktigt skönt gick till öbe och köpte lite, sen va jag inne på en liten butik hitta en födelsepresent till farmor. Sen en sväng till östensson och bibblan då vi låna 3 böcker åt towe. När vi kom hem vart det mat och gud så himla trött jag va. Towe somna inte fören nu och det är nu på kvällen jag vill sitta och plugga men vet inte orken räcker till me vilja har man ju.

Tisdag: Stå i pappas djuraffär 10-18, under tiden så ska towe va hos sin farmor. Sen när tommy slutar jobbet så ska han lämna mina däck och fäljar med hans pappa till en kille som ska fixa dem även balansering. Gött gött så snäller han är min bejb<3

Onsdag: Ska åka till farmor med towe på morgonen, farmor ska ha towe under tiden jag och inge åker till linköping han ska sätta på vinterdäck på sin bil och jag ska få öva på att köra hans bil i linköping kommer ju gå kanon hoppas jag:)

Torsdag: Idag gäller det fixa uppkörning med inges bil i linköping.


Fredag: Blir och träffa en i mjölby som behöver hundvakt om dagarna. ¨

Helgen: Ska nog ta det lugnt men på lördagen är det invigning i harmoniboden så ska väll kanse dit en sväng. Måste även plugga för de två proven jag sen veckan efter på onsdagen.

Mål

2010-10-24 @ 08:54:19
Mitt mål med livet va då att få barn har då fått en underbar dotter men underbar sambo och hoppas på att hon ska få ett syskon till men just så måste jag försöka få jobb det är mitt mål just nu.
Jag visste inte vad jag riktigt gav mig in på med taxiförarlegitimation när jag köpte böckerna men när jag väll börja plugga va jag taggad inför det och speciellt när man klara första provet:)

När jag hade andra provet kugga jag med 4 poäng lite surt och även hade jag lite kärvt med pengar till att göra så snabbt ett nytt prov igen. Fundera på att lägga undan ett tag men sen fic kjag fasen orken till det ändå att jag ville plugga och bpka up pett nytt prov månaden efter. Jag gick och gjorde provet och jag klara det så underbart:)
Då va 2/3 prov avklarade.
Dessutom denna dagen fick jag träffa en som vill anställa mig på taxibolag det va ju hur bra som helst nu tänker jag då inte ge upp i första taget. Ska fasen fixa ett jobb. Skulle få köra skolskjus och färdtjänstoch det är ju bra så jag vet ungefär vad lönen kommer va på, på sommarn brukar det va lite mindre men det är ju förståligt då skolorna är stängda och även aktiviteter är det mindre.
Men fick iallafall reda på att jag får jobb där och det är ju huvudsaken men en nackdel ska få göra skrivftligt prov på linköpings gator så nu pluggar jag in adresser i linköping har lärt mig  områden men finns mycket mer och lära sig. Ska ju kunna omkring 160 adresser för att få godkänt men han sa att han förväntar inte att jag ska klara det på första försöket för det är få som gör det. Sen ska jag få börja åka med för att lära mig mer om taxametern och även ställen.

Men mitt mål börjar bli klar snart har uppkörning nästa vecka längtar få det avklarat, får även låna inges bil så tjänar in 400kr på det.  Ska provköra den på måndag se hur många gånger man får motorstopp:P hehe

Sen har jag teoriprov vecka efter och även prov på adresserna/vägar i linköping.
Men har jag fasen gett mig in på det här ska jag slutföra det med, så envis är jag:)


Annars va jag och älskligen hos hans föräldrar igår fick mat de bjöd på:) Sen även va towe kvar en stund för kunde ju va kul för henne va med farmor och farfar dessutom fick ju jag och babe egen tid nån h. Vi kolla på transformers 2 som jag vart hur länge som helst sugen på att se. Så himla bra film bättre än 1an. 
Hände ju mycket mer nu på 2a.  puss puss älskar dig min babe

towe

2010-10-22 @ 17:54:29
Towe verkar inte må bra är trött och hostig hela tiden:( Pipplig och kläning och äter inte så bra men hoppas hon får orken till dagis på måndag. De på dagis sa att hon e så klänig hela tiden att hon inte är sig själv längre att gråter för minsta lilla som är jobbigt.




Har även lyckats få paprika på mina paprikaplantor jag planter förra året:)

räkningar

2010-10-22 @ 16:01:51
Hatar alla dessa räkningar men man får stå u och leva efter de.. suck:/
Hoppas jag blir klar med taxikörkortet snart så jag får ett jobb och kan börja leva typ..

Fullt livat

2010-10-15 @ 17:52:10
Va med syrran här om dan och även idag, bestmde oss för och baka mockarutor men vart inte så bra som vi hade tänkt oss tyvärr:/ Men gud va barnen har budat, kim skjusa towe i gåvagnen och sen satt de och kolla på film i sovrummet och busa som bara den när man hör towe skratta som bara den.

Linne va på himla bra humör förutom när hon inte hade riktigt sovit klart, hon är då snabb och ta sig fram nu och towe va snäll idag mot henne innan va hon på henne hela tiden och skulle ge henne napp. Men idag va katterna offrena hon skulle bära de och klappa och nästa sätta sig på dem, snackar missar.

När vi kom hem fick vi lite mat, tommy laga maten så skönt men nu står disken och väntar på mig, suck. Ska imorgon till mormor vid 12 och ta hand om gammelmormor. Hoppa laila kommer och hälsar på vore kul för towe. Jag tänkte försöka dammsuga bilen och tvätta de om det inte är för kallt imon. Ne nu ska jag ta och kopiera lite filmer från skivor jag låna av syrran en del filmer:)

Uppdatering

2010-10-14 @ 19:45:49

2 stick i fingre blodprov så de skulle kolla om järnväderna hade blivit bättre får svar om det senare sen brukar ta 1-2v. Towe va jätte duktig och fixa leka med sopbubblor med en sjuksköterska och vipps så lärde sig towe blåsa första såpbubblan själv idag så underbart och se<3  Jag och tommy sa att gått så himla fort med utveckligen att de lär sig så himla mycket på så kort tid. Mycket mer är det och lära med.
När vi va hemma så va hon på riktigt bushumör inna läggsdags och fick oss en del i skratt  genom att lärt sig göra pruttljud:)

Idag har jag även rensat lite i en säck med kläder som va stl 98 och hitta lite kläder som skulle passa nu redan. Vissa klädesplagg är ju mindre än vad det står i stl.
Sen har jag hämtat anställningsbeviset från corren så nu e allt klart där pust så skönt. Va även på ams så de kunde verifiera att jag jobbat där så nu är detlugna puckar.

Imorgon blir de lämna towe till dagis och hon har då börjat gå nu 15h och får bara va 3h per dag tråkigt att man inte kan dela ut det på  dagar istället.
Blir ju inte så lång tid men tur att man har dagiset nära så man hinner göra lite nytta hemma. Har tänkt och plugga undet tiden men det är ju förlätt ibland slippa undan pluggandet. Men imon ska jag till pappa och hjälpa till i affärn när pappa ska på lite ärende, så blir det även klippa klor på hundar.

Motala Lasarett- Barn och ungdom

2010-10-14 @ 06:38:16
Weii enkligen har dagen kommit som jag väntat på att de ska kolla hur towe mår av inhalator medicinerna och kolla ev. allergier om det uppstått mer. Ska ta upp med läkarn om hennes torra hud och säga att  salverna hjälper ju inget som vi skulle köra med så de får ta och skriva ut remiss av nån bättre salva tycker jag.
Sen blir det nog blodprov idag kan jag tänka mig de ska ju kolla om hennes järnväder har blivit bättre. Det hoppas jag på då hon gjort stort steg med maten, hon äter nämligen kött:)

Framstegen:

-Hon kräks inte längre (i början kräktes hon varje dag riktigt lidande och se henne kräkas och inte få behålla maten som gjorde att hon inte gick upp ordenkligt i vikt)

- Hostar inte lika mycket(men när hon väll blir sjuk kommer hosta och förkylning direkt, det är därför hon har förkylningsasma som är jobbigt för henne när hon väll blir sjuk men inhalatorn ska hjälpa då men just nu ser jag inte att det hjälper lika mycket som i början.)


Updatering av detta besöket gör jag sen senare, nu blir det ta det lugnt tills vi måste åka till motala ska va där lite innan halv elva så vi hinner med mäta och väga.


Så börjar erat barn hosta eller spyr eller har nån annan sympton som ni tycker verkar onormalt så va på och tjata på vårdcentralen eller få tid till barn och ungdom för jag vet inte hur många gånger jag va med towe på vårdcentralen och sa att nåt är fel att spy som hon gjorde då måste ju bero på nåt. Men inget va fel sa vårdcentralen men när jag väll fick en tid till barn och ungdom så löste sig det sig 2 gången jag va där att hon hade förkylningsastma.


Onsdag

2010-10-13 @ 09:20:36

Har rensat lite mobilen med lite bilder, fasen vad jag saknar och ha digitalkamera som funkar:/



 Ska till dagis med ryggsäcken på  Towe somnat  Ny tapetsering sovrum  towe tittar på tv

 Såhär är nya stilen och läsa bok:)


Märks att towe börjar växa och utveckla sig mer, klättrar och har sig om en apa överallt:P
Tar sig upp bara hon vill. Pratar förfullt och börjat säga nu älska pappa så himla sött höra det men inte alltid man får höra det på beställning:P Sen har hon börjat med att ska bara ha massa mat men inte äta det. Pekar och tjuter för att hon ska ha och säger vad hon sa ha men inte alltid det lättaste veta alltid vad hon ska ha.
Men men bara stå ut med hennes envisa vilja.

Arbetslös men kanse inte länge till...

2010-10-12 @ 13:34:30
Jaha fan så gött på ett sätt har blivit arbetslös får mer tid att plugga på taxikortet men sen e det just och sätta sig med det.
Sen så ringde en från taxibolag fråga mig om jag ville börja jobba hos dem då jag mailat dem och frågat hur arbetssituationen såg ut så de ville träffas  och prata lite. De körde mest färdtjäster och det va ju bra då vet man att man får en exakt lön minst, fråg då inte hur mycket den ligger på.
För de har ju provion lön från åkerier och sen e fast lön från därifrån man är anställd.

Fasen va glad jag är om min dröm blir san genom att klara taxikörkortet, tänker då inte ge upp det.
Har även fått erbjudan av de att de kunde sätta sig och ge lite tips med teorin och kökort med så det känns skönt att de vill ge mig den tiden och hjälpa mig med det. Kan det blir mycket bättre? :)

Här hemma är annars towe sjuk hon har haft förkylning och hosta med slem, idag kräktes hon får hoppas det är pga av slemet så det inte är nåt annat. Så pipplig är hon med,riktig mammagris.

Lidl

2010-10-09 @ 04:53:45
Ringde lidl igår om praktik och de verkar villiga då jag har lite erfarenheter med kundbemötande och packa varor är ju inte helt borta med den biten om jag börjar praktisera. Då kanse man kan få jobb, hoppas det. Se bara vad ams säger ska ringa dem på måndag. Skulle ringa lidl även på måndag fm och bestämma lite mer och prata med en som va lite mer ansvarig över praktikanterna men chefen på lidl va riktigt posetiv till att ta in mig.

Towe sover hos moster laila fredag till lördag. Allt verkar gått bra ska hämta henne sen när jag sovit uta då jag har jobbat natten för idag. Annars har det vart lugn här hemma har inte riktigt kommit igång med taxipluggandet illa det:/ Men vart så himla struligt med jobbet och praktik.

Sen har jag vart så himla dålig på att uppdatera med bilder men vill ju ha en digitalkamera min vart ju snodd för ett halv år sen. Så surt.. Sen kameran på mob är ju inte det bästa heller. Men får väll försöka spara ihop pengar till en digitalkamera men just nu känns som taxikörkort är prio ett för att få ett jobb.



Towe ser ut och även bli sjuk igen:/ Hon är hostig och snorig som bara den hoppas det inte blir feber som sist hon hade. Så synd om min plutt som ska va sjuk hela tiden. Men är väll så nu på hösten att de blir mer sjuka.

praktik

2010-10-07 @ 20:04:03
Ser ut som jag får stå ut med tidningarna 3 mån till men får väll bara göra det då..
Sen får jag högre ersättning på aktivitetstöd eftersom jag med i ungdomsgaranti och akassa så det blir vll bra i slutändan när jag är arbetslös sen i jan om jag inte hittar annat. Ska nog ta och försöka komma igång med txikörkortet lite med med pluggandet men inte haft direkt lusten plugga det.
Men blir bra till slut..

Mycket nöjd

2010-10-06 @ 18:35:53
Tapetseringen vart kanon bra med fondvägg:) Skulle ta bil och lägga ut på bloggen men fy fan va min kamera på mobilen har blivit kass:/ Så tyvärr har ja inga bra bilder och bjuda på.
Du som läser kanse hälsar på ändå och får se hur det ser ut... Bara höra av dig:)

Nu börjar det trassla till sig lite med jobb, jag kommer inte jobba kvar på corren som det ser ut har ringt om praktik och många som har redan tillsatt med folk men imon ska jag till mc dolnas träffa chefen i mjölby se om det ger nån napp på att få jobb där. Hellre mc dolnas än att gå  arbetslös. Tänker inte heller va kvar på corren och må dåligt pga av chefen som verkar så anti mot mig och även när jag eller towe blir sjuk. Hoppas på att mc dolnas har en bra chef.

Skriver imon hur det gått med mc dolnas om det vart nåt.

Tapetsering

2010-10-05 @ 08:36:11
Tapetsering i sovrummet påbörjas idag så himla kul få nytt:)  Frågan e bara vad man ska välja men jg och tommy har kommit överens att vi vill ha nåt mörkt så kommit en bit på vägen...

Idag blir det ams möte se vad de vill hitta på med mig om det blir praktik eller ej. Jag vill ha praktik så jag kan få möjlighet till annat jobb så trött på tidningarna när jag väll ska dit och jobba och jobbar men när jag är klar känns det så himla gött att ha hela dan ledig. Svårt beslut.

Oktober

2010-10-03 @ 09:08:56
3 oktober idag fasen vad tiden går tycker det va nyss aug-sept... Men tiden for iväg som bara den.
I oktober händer det väll lite saker, towe ska ha fotografering på dagiset, jag har ams möte se vad de kommer fram till. Jag ska föröska om de kan hjälpa mig till praktik som kan ge mig heltidsjobb istället det skulle kännas bättre. Visst e det skönt med jobbet jag har men nu börjar det bli kallt ute fryser som fan och jag kan erkänna tycker det jobbigt jobba ute när det är mörkt jag e då nog lite mörkrädd hehe.. Men man vet ju aldrig om man skulle möta på tjuv eller nån annan lustig snubbe ute mitt på natten. Konstiga idéer man får. *ler*

Ne nu idag blir det föröska bli av med de sista lådorna i sovrummet det ska in i förrådet det mesta då vi itne fick upp nån bokhylla så har vi ingenstans och ha sakerna. Men inget nödvändigt så det går nog ha i förrådet oxå:)

Imon prata thomas min farbror komma över och fixa inkoppling av tvättmaskin så gött, tvätten ligger verkligen och väntar är så det väller över tvättkorgen inget kul. Men gött att vi har torktumlare så vi kan tumla lite och få väck.

Ny lägenhet

2010-10-02 @ 10:01:28
Ja nu har vi flyttat och även bra snabb service på internet,tv :) de funka redan igår kan inte bli mycket bättre.
Nu håller jag på och fixar towes rum väntar på att klockan ska bli 10 så man kan börja borra:P Och väcka grannarna mohahha

Lägger ut bilder sen hur vi bor kan väll va kul och visa upp så nöjd:)

Fan så kär jag är !!!!!!! Älskar dig tommy vi har det kanon bra nu inga jobbiga grannar som stör oss heller här vi bor nu, än så länge.