Aj

2011-03-28 @ 09:52:05

Börja med att jag hade ont i huvudet i veckan då jag tycker att man jobbar alldeles förmycket men va bara jobba på åkte hem i fredags mitt i passet då jag hade sprängande huvudvärk ont i nacken men sen i lördags vart det värre på kvällen det blir som spänningar i huvudet och gör ont hela tiden har knaprat panodil men hjälper inget men ringde vårdcentralen idag om tid att de kan titta på det och så att jag får sjukintyg till jobbet. Fick en tid 11,45 och towe skulle va med emelie en stund snällt av henne att ställa upp:)

Tacka så mycket,guld värld.

 

Skulle åkt på blocket live i söndags med signe men vart då inget av det eftersom man mådde dåligt och skulle jobba söndag kväll med men det skulle man inte orka med så som jag känner mig idag. Se om vårdcentralen kommer med något bra förslag eller om det är vila som gäller.

Idag blir det även och besikta bilen se om den går igenom.

 

Ja vet!!!

2011-03-27 @ 08:35:21
Vart dålig på att blogga har inte haft tiden till att göra det då jobb hela tiden har kommit för en annan. Men så himla skönt ska börja hos en annan arbetsgivare så kör sista veckan nu hos taxibil.

Imorgon ska man besikta bilen hoppas den går igenom det skulle va rätt nice.Har bara lite mer funderingar på bromsar om det kan va nåt med de men det tror jag då inte.

Min moster har klippt towes hår lite vi toppa det så det växer lite mer och rätt för innan hade hon några längre hårstrån så det vart en liten svans men det växer nog ut fort.

Haft världens huvudvärk i flera dagar det åter kommer imellanrum blir tokig på det men igår frös jag med till och från och va jättehängig men nu har man sovit, gick och lamig redan halv tio igår och vakna 8 känner nu attt man inte är hängig längre men huvudvärken sitter i och måste åka och jobba idag ändå.



Såhär kan towe se ut när hon skaklä sig m.m.:P
Superkvinnan?


 Shrek? haha


Torsdag-ledig

2011-03-17 @ 06:58:35
Igår fick tiina och jacke en liten son kul med lite pojkar i släkten det behövs:)

Jag jobba igår och hade även en litet snack med min chef om att gå ner i tid han vägra gå ner i tid åt mig och tycker att man ska gå på vagsschema som är för hur bilen ska rulla inte hur en person ska jobba arslet av sig 10h pass varje dag. Så nu blir det gå till facket idag och ta tag i det här och så har jag annat jobb på g som låter mycket bättre och så får man mer tid till familjen då<3

Kan inte hålla på och jobba såhär mycket och att knappt träffa tommy och towe och kompisarna. De ska man va rädda om de betyder allt<3

Ne nu ska jag ta och hjälpa towe och rita som ho vill nu på morgonene. Sen säger hon hela tiden meningar med 2-4 ord:) Så roligt och höra det att hon lär sig så fort.

Melodifestivalen-Final

2011-03-12 @ 21:49:27
Kollat på melodifestivalen med towe och tommy titta till och från men inget som intresserar honom vad han tyckte men ändå kolla han på det:P
Natta även towe nyss så nu har hon lärt sig säga godnatt då en annan brukar säga det varje kvll och säga att jag älskar henne.
Skön känsla att natta henne då man knappt har fått göra det nu när man börjat jobba med taxi. Så va kul och natta min lille tös.

Idag har vi haft besök av jenny och gustav:) Vart lite fika och towe fick en spargris som hon fick lägga mynten och sedlar i som hon hade i sin andra spargris som jag inte riktigt lägga sedlar i då det fastnar.Så va riktigt använtbart. Sen fick hon ett litet paket då det va en bok olika låtar man ska sjunga så det har hon tjatat här hemma hela tiden. Så små grodorna är det populäraste låten hon vill att man ska sjunga hela tiden så imorgon blir det leta fram barnlåtar så hon kan få det på en skiva.

Igår jobba man och fick va med om fjortisar som va riktigt piss fulla i bilen, en annan va nära på att spy men hade påse i bilen, sen va det en äldre kille med rullstol som va rätt berusad och vägde omkring 130kg va då inte lätt och hjälpa honom men det gick tillslut.
Har även fått erbjudan börja dags jobb inom en annan taxi bolag som blir  att man får köra taxibilen hem så fall. Sen får man köra 40h i veckan 5 dagar i veckan som gör att det skulle bli lite mer fritid hemma och kunna hitta på mer. Vore underbart och fast lön. Det tål och tänka på... Va nämligen en kompis som hade taxibolaget så det vore inte helt fel och börja jobba hos honom.

Ny vecka

2011-03-10 @ 10:52:03
Börja morgonen med att towe väcker mig kl halv sju.. ohh så pigg man är.. inte!
Men fick ge frukost som va ett måste från hennes sida och så la vi oss i soffan och kolla på tv men själv halvsov man och då passa hon minsann på att göra bus:P
Hon hade tagit ut alla våtserveter från packetet och lagt de i soppåsen sm jag märkte när jag skulle slänga nåt..
Jag frågatowe va det där va och då svara hon mig: -torka
Är ju bra att hon försöker saker utan någon hjälp men men så här kan det gå ibland hehe

Sen på fm fick hon åka till dagis en stund så jag får sova någon h innan jobbet ska börja 15,30-03 så bir lång pass men tur att man har karoline och umgås:)
Trivs annars jätte bra med taxikörning är verkligen det jag vill jobba med man sköter sig själv hela tiden kan inte bli mycket bättre.
Men efter 3 mån får vi bättre körningar som är lite längre det ser jag fram imot.

1 april åker jag på dagschema med kan inte bli mycket bättre:)


Igår va jag och towe i motala hon fick ta blodprov, gick ju kanon och så fick hon en liten ring efteråt som hon skulle ha på fingret hela tiden<3
Mormor va ju även med och det va populärt av towe:) Hon vart så glad när vi åkte och hämta henne på morgonen så hon bara skrek -mummu! som betyder mormor på finska.

Vart även bjuden på köttsoppa av mormor på finskaföreningen, towe åt lika mycket som en annan att hon orkar:) Men kul att matlusten är på topp men köttet lämna hon vid sidan av tallriken. Tackar för maten va jätte god.



Ne nu blir det sussa en stund sen åka och jobba hej svejs men längtar redan hem till mina älsklingar<3

Ny vecka

2011-03-07 @ 08:19:36
Ny vecka och är redan trött efter helgen men ska försöka sova ut lite nu när towe ska till dagis det behövs då jag sovit 6h efter varje pass och det är lite lite. Börjar jobba idag kl.15-24 så hoppas det passet ger nåt för igår va det helt dött hade få körningar å kunde lika gärna vart hemma känner jag. Men hälsa ju på karoline en stund så tiden gick fort ändå då vi kolla på big brother.

Rykten går att våran chef håller på att lära upp en ny kille som  chafför och det vore ju guld värd då vi behöver lite ledigt kan då inte jobba så här varje vecka 60-70h.

Ne nu blir det umgås med towe lite innan hon ska till dagis.


Söndag

2011-03-06 @ 13:08:59
Har fått sova ut lite nu i helgen då jag jobbat till morgonen och kommit hem så behöverlite sömn. Tack älskling att man har dig som haft towe och towe är nu riktigt pappagris imellanåt:P
Snart kommer carro på besök beöver bli av med lite fika här hemma efter att towe fyllde år. Så barnen får leka lite va länge sen ma träffa vicktor så ska bli himla kul och se hur stor han blivit.

Idag ska man jobba kl.17-24 bara härda ut:P Sen nästa vecka är det full rulle med jobb men har en ledig dag på onsdag då ska jag till motala till barn och ungdom sen träffa mormor en stund. Se om kusinenerna kanse har tid och ses med.

Igår på jobbet så fick jag himla bra kunder och inga som va aspackade tur det. Men är ju olika från pass till pass.
Har även bra kollegor som hjälper till med att tvätta av bilen åt mig och bjuder på fika m.m.
Är det för att man e tjej kanse? Är ju mest killar i taxibranchen.
Sen får man så himla bra kommentarer från kunder de tror att man e 19år :) Ser man så ung ut?

4e Mars

2011-03-04 @ 16:26:33
I veckan har man jobbat och tommy har blivit enkligen bra i magen nu så skönt och towe har blivit så himla bra med att ha trosor på sig istället för blöja. Inga nerkissade kläder på hela veckan från dagis så skönt att hon börjat förstå mer när man ska kissa och bajsa. För honhar börja här hemma även och säga till mer när hon vill kissa och ibland blir det på toan och ibland på pottan. Sen har hon börjat sova utan blöja på dagis vissligen är det bara 30min men mycket ka hända på de där 30min.
Hon har även blivit duktig på att gå andra dagen på denna veckan som towe och jag går till dagis hon tjata första gången på vagnen men gick ju bra till slut. Idag fråga hon inte äns om vagnen så då gick vi till dagis direkt.



 



Imorgon skulle tommys föräldrar komma och hälsa på och fira towe istället för söndag som det va sagt. Själv jobbar jag hela helgen så då lär man va rätt trött men hoppas på att denna helgen flyter bra ändå.

Annars nästa vecka ska jag till barn och ungdom med towe, hoppas de kan ge någon bra salva då hon får lätt torr hud och eksem:/ Vi skulle sätta emlaplåster på armvecken 1h innan.

Om emlaplåster:Det krävs att Emla, såväl plåster som kräm, sitter på i minst en timme för att huden ska bli tillräckligt bedövad. Om Emla används på hudområden med eksem bör tiden förkortas. Låt en sjuksköterska eller läkare göra en bedömning.Om Emla sitter på under en till två timmar varar bedövningen i cirka två timmar efter att krämen eller plåstret tagits bort.

Här kommer lite bilder jag delar med mig då jag rensat mob.
Har även att tacka för ett tips jag fick av signe att hennes pappa brukar tugga tuggummi på kvällen/natten när man åker hem. Det funka och hålla en vaken och äve att man dunkar på musik i bilen:P

     

Tvätt

2011-03-02 @ 08:24:41
Hej hej alla nyfikna bloggare jag vet att det finns några st som inte kan låta bli och läsa bloggen:P
Tvättar för fulla muggar här hemma så tvättkorgen kan bli tom någon gång...
Ni vet väll hur det kan va?:P Speciellt när man har barn.

Towe ska till dagis en stund lite senare så jag hinner sova nån h innan jobbet sen blir det och åka och hämta towe på dagis sen åka och jobba pass kl.15-24.

 
Har annars kollat lite på nätet om barn och hitta en intressant artikel och delar med mig av denna jag hitta:

Förr eller senare kommer någon annan att behöva ta hand om ditt barn. Kanske för att du och din partner behöver få lite tid för varandra eller för att arbetsliv och privatliv krockar. Hur gammalt måste barnet vara? Hur länge kan vi vara borta? Hur hittar jag en bra barnvakt? Vi har svaren.

Att använda familj och vänner

Det brukar vara både tryggt och enkelt om en släkting eller nära vän kan passa barnet. Mor- och farföräldrar brukar tycka om att passa barnbarnen. Men tänk på att det lätt kan bli ett ”heltidsjobb” för dem om de har många barnbarn. Ett äldre syskon kan också passa barnet om hon eller han vill det men det får inte bli en tråkig plikt. Syskonet bör vara minst tolv till 14 år gammalt för att kunna ta det ansvar som krävs. Om barnet ska lämnas över natten bör barnvakten vara äldre. Kanske kan du och dina vänner komma överens om att passa varandras barn när det behövs.

Tecken på en dålig barnvakt

Om du känner igen någon eller några av punkterna nedan föreslår vi att du byter barnvakt.

  • Han eller hon verkar inte lyssna eller verkar ointresserad av dina instruktioner och önskemål.
  • Han eller hon kommer ofta för sent eller avbokar i sista sekunden.
  • Barnet visar tydliga tecken på att inte vilja vara med personen. Tänk på att det också kan bero på barnet inte vill bli lämnat.
  • Barnet känns inte igen. Det blir plötsligt klängigt, tillbakadraget eller vaknar skräckslaget om nätterna. Tänk på att det också kan bero på oro för att ni ska lämna det.
  • Barnet råkar ofta ut för små olyckor. Det tyder på bristande uppmärksamhet.
  • Han eller hon bjuder in kompisar utan er vetskap och samtycke.
  • Han eller hon anländer ofta trött. En trött barnvakt är inte bra för barnet.


jag anser att så länge towe tycker det är kul med barnvakt så är det inget fel med det men vad anser ni?
Vissa kanse inte unnar sig huvudtaget eller huvudtaget får barnvakt och vill ha det ändå, anlitar ni då barnvakt?
Alla är olika föräldrar och inget är fel tycker jag då alla har olika levnadssätt och olika jobba som kanse hindrar att man behöver barnvakt.

 

Linköping

2011-03-01 @ 20:26:52
Vakna imorse av att towe kom med sitt täcke och snuttefilt och gosedjuret. Hon kom och somna direkt brevid mig och tommy. Så mysigt när hon kommer till en på morgonen. Tommy är hemma fortfarande sjuk men se om han får nån hjälp med magen på vårdcentralen.
Jag och towe va uppe sen vid 7 och jag hade ledig dag idag så tänkte jag skulle passa på att hitta på nåt,mjölby simhall hde inte öppet mer än 1h lilla basängen. Så skicka iväg ett sms till signe och se om hon ville hänga med till linköping simhall och det funka så bra då jg kunde ta bilbarnstolen den andre från tommys bil och så hade även malte sagt att han inte hade nån kompis och leka med så då fick han ju det idag.

Åkte iväg till borensberg för att hämta de så åkte vi sen till linköping. Vart 3h pricis vi utnyttja tiden och va roligt avslappnande och komma iväg och simma lite och towe va så himla duktig och åka ruschibana sjäv och vågra testa ett och annat och inte vart hon ädd när hon hamna lite under vatten.
Sen fick hon testa att ligga på en skum grej som hade ring så fötterna kom ner i vattnet så log hon och höll i den och så trampa hon med fötterna jätte mycket och simma iväg. Hahha såg så himla kul ut så hon kommer nog vilja börja på simskola sen.
Malte va lite försiktigare men sluta med sen att han åkte själv ruschibana med, duktigt av honom:)
Nu börjar det synas en gravidmage på signe med mysigt med en liten bebis och malte som får bli storebror han kommer nog bli riktigt stolt:) Se vad det blir för kön med.. nyfiken men jag gissar nog på en pojke men kul om de skulle få en tjej så de har en av varje. Tiden går fort så snart säger det vips så är det dags för den lille och komma ut sen. Längtar..

Sen efter att vi hade vart i simhallen vart det mcdolnas. Barnen vart nöjda när de fick happy meal:)

När vi hade kört hem signe och malte så va det dags och åka hemåt gjorde även litet fynd på loppien som fanns i borensberg hitta en liten snygg väska som jag kan ha på jobbet skit bra,då jag letat efter en:) Sen fick towe 2 st magneter telletubbuies som hon går och är hela tiden här hemma, de va favvoriten.

Snart blir det och lägga sig och sova i nybäddad säng som jag fixa förut åt oss alla tre här hemma.Längtar...
Imorgon blr det och jobba kl.15-24

----------------------------------------------------------------------------------------------
I söndags fyllde towe 2 år så vår lille tös börjar bli stor<3
Hon sjungerhär hemma olika låtar inte alltid man hör rent orden men man hör vilken låt det är. Sen sätter hon ihop flera ord och säger tack för maten när vi ätit klart.
Kommit upp i st. 92-98 i kläder såhon växer som sjutton:)