Aj

2012-03-31 @ 09:06:21
Dottern va snabb och tog fram stolen till spisen igår när jag tog kastrullen och skulle hälla av vattnet från pastan. Det först hon gör sätter hon handen på varma spisen. Hon reagerar inte mer än att säger aj och tittar på mig. Jag vart jätte nervös gick fram fort för och titta och ser att fingrarna blivit lite vita så jag gick fort till att spola vatten på handen och då vart towe jätte ledsen. Men vi ringde in för och rådfråga om vi behövde åka in eller inte men det va lugnt. Bara och försöka ha blåsorna så länge som möjligt sa hon då det skyddar det som är under. Men inte det lättaste då hon har fingrarna i mun ändå.


Men towe va jätte ledsen och ville verkligen få henne och tänka på annat vilket vart bättre då vi åkte till laila. Vart kvällsmat- äggmacka där och så va vi kvar tills bigbrother va slut. Så vart en sen kväll. När vi va hemma somna jag och towe som stockar och så himla skönt jag har inte vaknat inatt:) Så idag är man utvilad och towe vakna kvart över åtta så det vart lite sovmorgon.
Idag blir det en lugn dag då det ser ut och bli snö nu i helgen.. Stort suck

Fredag:)

2012-03-30 @ 13:54:24
Just nu ligger towe och vilar, själv har jag lagat ihop äppel/jorgbubbspaj vilket jag och tommy va jätte sugna hela veckan men idag vart det av att göra det. Idag får man se om hela fredagen blir lugn eller om man ska hitta på nåt med towe lite senare. Tommy skulle åka till hans jobbarkompis och umgås ikväll så vi får se hur det blir för våran del. Kan va skönt och va hemma med då man har rätt ont i magen till och från då vildingen i magen har roliga vändningar i magen och mycket sparkar.. ajaja.. Igår kväll när tommy gick och la sig så vakna bebis till liv och tommy höll handen över magen så nu kände han första sparken mer. Han tycker det är lite läskigt att det sparkar så mycket.

Tiden for iväg

2012-03-29 @ 22:18:03
Trodde det skulle bli en lugn dag för mig och towe då vi gjort något varje dag. Vart dagis på morgonen sen vart det lite lunch och towe ville dega där efter. Sen på em kom eva med de två minstingarna vilket gjort succe:)
Towe va så glad över och träffa jonas, de lekte som vildingar och självklart fick han en puss när han skulle åka hem. Så kul och se barnen har roligt och själv fick man umgås med trevligt sällskap.
Tiden for iväg väldigt fort idag vilket känns som att när man ändra tiden en h framåt det gjorde att dagarna går fortare, men det är ju bra det:)
Imorgon blir det lugn fredag om ingen kommer hit och håller oss sällskap, men vore skönt att ta det lugn nån dag.
För sen nästa vecka är det påskfest,mvc och så blir det träffa en familj från finland som kommer på besök hos min moster, så det blir mycket lek och stå för towe där.

SMS-inlägg

2012-03-29 @ 09:03:19

Towe är på dagis själv fixar jag lunchen klar tills det blir och hämta henne. Fundera rensa facebook vänner... Men pratar ju inte eller träffar alla. Va är mening då ha kvar de? Om du/ni vill ha kontakten är det väll bättre försöka ha kontakten eller? /hanna

Föräldraträff

2012-03-28 @ 08:40:37
Godmorgon här vakna vi halv åtta men är jätte trött än men det går nog över. Towe tittar på barnprogram nu efter frukosten och själv har jag lagt in lite bilder på datorn och bjuder på denna.
Vecka 24 (23+1)



Bebis sparka för fulla mugga igår på kvällen och jag märker direkt att när musiken är på då är han ifarten:) Men det osköna är att jag känner jätte väl när han vänder sig och inte alltid han ligger så skönt för en annan. Han ligger oftast väldigt lågt och ligger på tvären rätt över i magen.  Annars ligger han oftast och sparkar neråt rätt över muttan. Oskönt väldigt, ett antal kissebesök!!! Jag vägde mig på vådcentralen här om dan och nu eftersom jag inte kräks längre och har haft mina stunder jag blir dunder sugen på glass och massa andra onyttigheter så har jag gått upp 2kg om den vågen visar rätt. Så 5,5 kg + är jag på nu. Men ska till mvc nästa vecka så får väll se då.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag blir det träffa helena och barnen och så ska vi ha en lite föräldraträff så ni med barn hör av om ni vill hänga på och barnen får leka av sig. Ser ut och bli kanon bra dag med så blir nog va ute i lekparken eller på väder. Det återstår och se.. Men bara ta med lite fika och så så blir det trevligt:)

Fullspäckad dag:)

2012-03-27 @ 19:21:02
Towe forsätter och komma in till oss vissa nätter och somnar mellan oss. Men nu har jag gett mig fasen på att orka gå upp då och lägga henne i hennes säng när hon gör så. För snart kommer bebis och då kanse den ligger där imellan och kommer ta plats eller kommer antagligen väcka mig på nätterna för att ammas. Så vill gärna få min sömn jag behöver i min säng, blir så dålig sömn när man ska trängas i sängen alla tre nu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men morgonen börja det med att towe väckte mig kvart i åtta och det va lagom för och göra sig ordning för dagis. Så frukost,sätta på en tvätt och sen göra sig ordning för dagis vart det. Sen när hon va på dagis träffa jag viola med sin grabb. Tiden ticka iväg och sen va det dags och hämta snuttan. Idag va hon lite pipplig när jag hämta henne då hon va lite trött och ville hem och äta,men det gick över fort. Sen på em kom vicktoria och hennes vovve på besök. Vart våfflor till mellis och massa prat. Sen åkte vi till barngympan då det va sista gången. Towe va så framåt idag och ville va med hela tiden och så fick hon med sig ett diplom.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu ligger hon och badar och man hör hur hon pratar hela tiden och leker med my little ponny i badet. Sen blir det dags och göra sig ordning för sängen för henne och själv ska jag koppla av framför tv:n då desperate houseview är idag. Har så jäkla ont i fingrarna med, de har då börjat svullna upp vilket jag tycker är lite för tidigt nu. Men bara att stå ut:/ Men gick in i vecka 24 idag:)

Måndag

2012-03-26 @ 09:52:18
Ny vecka och towe är åter igen på dagis efter att vi alla tre vart sjuka. Skönt med lugn och ro nu på morognen så jag håller på och försöker komma ikapp tvätten som behövs tvättas upp. Men inte lätt när man har 3 veckors tvätt då tvättmaskinen paja för oss. Men nu när det är installerat så har jag försöka tvätta så mycket som det går på torkställningen.
Fundera även tvätta upp towes overaller m.m. men ska ju tydligen bli kallt igen nästa vecka. Men hoppas bara att det räcker med fodrade regnkläder. Vill ju ha de fina vädret och värmen vi har nu. // Hej svejs

Fotogalleri

2012-03-25 @ 17:53:38
Idag har vi vart ute en stund och tog dessa härliga bilder:)













Söndag

2012-03-25 @ 08:00:03
Härligt och vakna i ljus och sol och jag trodde klockan va runt 8-9 men ne då klockan är halv sju.  Men bara att gå upp när man känner sig pigg:) Fundera sätta mig och rensa lite i datorn man har ju en massa musik och bilder som är rätt onödiga.  Towe och tommy sover som stockar och inatt vakna jag flera ggr för att behöva gå på toa och självklart skulle bebisen i magen vakna till liv kl 2 inatt och visa att den va vaken. Men efter många om och men fick lunga  den ner sig men nu på morgonen är han igång igen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår när vi åkte till linköping för och köpa tvättmaskin så satte tommy på teckno och hårdrock det gilla bebisen och sparka till men bad tommy byta låt så han satte på radio och då vart det lugn musik och han lugna ner sig direkt.
Towe frågar ofta om bebisen och säger att han ska komma ut men det dröjer ju en stund till säger jag att han måste växa försts. Så hon är förväntasfull min sötnos <3
Sen fråga vi igår towe om snuttefilt om vi ska ge de sen till lillebror men det tyckte hon inte, tomten kunde hellre ta de tyckte hon. Så vi får väll se hur det ska gå...




Bjuder på denna bild på towe när hon va 5 månader.

Besökare= kommentarer

2012-03-24 @ 12:48:08
FInns en del besökare på min sida men vilka säg gära hej eller nåt så.. kul och veta vad man har för läsare. Sen får man inga kommentarer knappt...

Morrn

2012-03-24 @ 07:15:59
Himlans ljust det börjar bli tidigt och här somna jag och towe vid 9 igår. Va skit trött efter dagens lek och stoj.
Men idag är man upp halv sju och idag blir nog att va ute i det fina vädret men sen på em ska vi åka iväg och hämta tvättmaskin. Ett måste! Är väll nu 3e helgen vi försöker oss på det igen... Alltid någon som vart sjuk eller så har annat dykt upp.


Magen lever sitt egna liv som vanligt den lille vildingen och nu känner man sparkarna väll ovanpå iallafall på kvällarna när han är som vildast. Nu på morgonene när jag vakna mådde jag riktigt illa men snart är äggen på spisen kokat klart så man får lite frukost.

Fredag- Härlig dag

2012-03-23 @ 18:07:46
Dagen börja kl 7 då towe vakna och då skulle frukosten dukas fram fort tyckte hon. Sen vart det lite mys framför tv på morgonen och där efter tänkte jag att en tripp till mjölby vore kul. De har så himla bra lekpark vid vattnet i centrum och då kunde vi passa på och mata änderna med. Fick med oss trevligt sällskap, helena och barnen.
Barnen lekte ihop hur bra som helt och vips hade det gått 2 h i lekparken med massa lek och fika.





När vi skulle hemåt märktes det att emilia hade blivit lite trötter efter dagens lek så det va lagom med lek och stoj för denna dagen. Jag och towe handla lite påvägen hem och hon höll på att somna i bilen men fick henne och va vaken hemåt. När vi kom hem vart det lite mat nämligen kebabkött och massa sallad och gurka m.m. Så himla gott:)
Sen vart det och gå ut och slänga lite skäp och vi fasta även för en liten promenad till väder då towe fick leka lite både i skogen och lekparken som fanns där. Så idag har vi gått 3,8 km. Alltid nåt..





Uppdatering

2012-03-22 @ 19:36:27
Kunde inte hålla mig inne då jag tänkte att nu fasen måste jag ut och röra på mig. Vart en sträcka på 3,1km med grannen. Magen har vart sig i balans sen jag va på promenad vilket är skönt men så svårt veta om man är verkligen magsjuk eller graviditen. Men tommy ligger ju hemma sjuk med och dålig i magen vilket får mig att tro det är magsjuka. Dessutom har ju towe vart sjuk med.
Men lille promenaden gjorde sussen och det kändes gått och väll i höften och idag har jag haft rätt mycket mensvärk och håll i magen.

Undra vad man väger nu då det känns som man borde gått upp några kg då man vart stillasittandes hemma och när jag idag kolla mig i spegeln ser jag att magen har blivit större mer övre delen i magen.  Har även fått ett stort sug efter isglass, inte bra inte!
Saknar min kropp jag hade när jag träffa tommy, den ska jag då allt sträva efter:)










Torsdag

2012-03-22 @ 10:12:23
Vill gå ut men min mage säger ifrån då man är fortfarande dålig i magen. Jag som trodde det höll på och vända sig att vi blir friska men icke. Towe är frisk som fisken men tommy och jag kampas med magarna. Idag får det bli ännu en slapp dag framför tv:n.



Idag ägnar jag mina tankar till en som kommer ha en tuff dag framför sig men hoppas på att det kommer gå sin väg och att allt kommer se kanon bra ut.

Onsdag

2012-03-21 @ 20:04:34
Börja närma sig till helgen och vi som har tänkt och fixa en tjejmiddag på fredag men alla går och pippan verkar det som. Folk kan inte och här har hela familjen drabbats av sjukdomar. Tommy och jag är dåliga i magen än vilket tyder på magsjuka. Vart nu såhär sen söndags för mig men tommy vart sjuk i tisdags. Towe mår kanon, vilket jag fundera försöka ta mig ut imorgon en stund med henne. Så synd om henne att få bara va inne nu när det är så fint ute. Så idag har vi suttit inne och tittat på film och ritat och satt massa klistemärken m.m på teckningarna,det uppskatta hon.

Bjuder på magbild v.23

Tycker inte magen växer nåt eller så växer det himla sakta så man inte tänker på det. Himla livlig krabat som inte kan still och lägger sig i konstiga ställen då man känner verkligen obehag. Tommy skulle känna om han kände några sparkar men då sluta han och sparka och buffa.

Ne nu blir det kolla på svergies mästerkock som börjar närma sig slutet. Spännande!!!Se vem som vinner:)

Bebissparkar

2012-03-20 @ 07:51:57
Bebisen har sparkat jätte mycket men igår höll han sig lugn så fick ringa rådgivning och fråga lite, de tyckte jag skulle ringa upp till förlossningen. Ringde dit och de bad mig komma för och slippa va orlolig. Ungen hade lagt sig med benen neråt mot min munna och huvudet uppåt och låg ryggen mot min mage så kunde beror på det att kan inte känner den lika mycket. Men när jag kom hem och åt lite frukt, vips så va ungen i liv som bara den. Det är då en livlig krabat i magen. Men man blir lite orlig då om den kommer fixera sig när den ska eller om den kommer ha navelsträngen runt halsen. Men det återstår och se och man hoppas på det bästa.





Inatt har towe svettats men hon har fortfarande lite feber kvar och får va hemma idag och imorgon med. Hon hostar jätte mycket på natten och igår va hon rätt dålig på att äta ut över frukosten. Idag går jag in i vecka 23 nu är det 2 v kvar tills man får gå på mvc för och lyssna på bebisens hjärtljud. Sen får man se själv vad man väger.




Vikt: 450 g
CRL: 19 cm
Full längd: 27 cm

Vabb

2012-03-19 @ 08:47:22
Towe har feber än men det går åt rätt håll och spydde gjorde hon igår så den delen har vi klarat oss utan inatt och morse så får se vad det blir av det. Idag blir det lugn hemmadag men jag måste försöka tvätta upp täckerna som towe spydde ner igår. Imorse så önska sig towe gröt så det vart här och göra och en stor portion åt hon,duktigt:) Hon har en del och ta igen tycker hon inte har så mycket hull på magen så det behövs. Men har köpt på mig yogurt,fruksoppa m.m så hon får i sig lite iallafall. Ne nu blir det ta tag i disken med som står och väntar på mig..

FYnd?

2012-03-18 @ 06:23:15

Va igår på loppis i motala men det tråkiga va att man inte hitta nåt som va verkligen att man vill ha. Men eförsig alltid får man ju med sig nåt från loppis så nu är badrummet snart klart som jag ville förnya lite.

 

Ny dushdraperi i skön len tyg än de där plastiga så himla bra. 40:- och va ny inplastad.  Så det ända i badrummet ska ska bli nytt är tvättmaskin som vi har tänkt och byta ut då den är trasig men förra helgen vart thomas sjuk så då kunde inte han och nu idag kräks towe och känns varm så frågan är om jag och thomas ska själva åka ner och köpa eller om vi ska hoppas över det denna helgen med. Men tvätthögen växer ju:/

Towe fick ett par prasselbyxor för 20:-

 

På loppisen hitta jag lite bebiskläder och strumpor i stl.62/68 va himla billigt ångra att jag inte köpte mer men får försöka kolla i april på nästa loppisen. Under tiden jag va på loppis fick towe pappa tid med honom och de hade åkt till en kompis som hade barn med. Så towe hade vart lite blyg men sen efter ett tag hade hon börjat leka och så hade hon gjort en fin teckning hem.

 

SKönt för min del komma hem och kunna bara ha min egen tid några h efter loppisen, det va riktigt nice men ändå saknar man ju sina älsklingar. Men när de väll kom hem gjorde vi hamburgare med bröd och klyftpotatis. Det tyckte towe va roligt då man fick välja själv vad man ville ha på hamburgaren.

Ha en bra dag

Arbetsintervju

2012-03-17 @ 07:33:20

Sökte åter igen då jag inte fick svar från mjölby kommun med timvik för nåt år sen. Se där fick snabba besked att bli kallad till intervju i april. Timvik vore kanon så jag orkar jobba längre med magen att det inte blir heltid. Men när jag jobba som timvik i motala kommun kommer jobben på hösten så det vore ju inte helt fel och få jobb nu och komma igång och jobba mer i höst då. Men har inte så stora förhoppningar,vem är det som vill anställa än när man är gravid? Det är då inte många och det går ju inte dölja det heller så jag säger redan från början att jag väntar barn så inget chock intervju blir för dem.

 

 

Idag vakna towe sju, själv fick man ligga sig och dra i sängen ett tag då tommy gick upp så himla skönt. Men hur länge kan man ligga sig och dra? Jag har då rätt svårt för det när man väll vaknat så vart väll bara en kvart eller så.

Påsk

2012-03-16 @ 20:26:52

Påsken böjar nära sig in men när är det man ger påskägg? Någon som vet... Idag köpte vi påskris så vi har påskpyntat det och sen har vi letat efter påskgräs som man sår själv men inga påsar någonstans:/ Jag som tänkte vi skulle va i god tid. Men towe va på dagis sina 3h idag och undet tiden va jag och handla med eva och de två minstingarna hon hade med sig,så himla goa.

 

 

 

Nu på kvällen vart det myskväll med familjen, towe fick se en film med oss vilket vart trassel. Towe frågar hela tiden saker som hon undrar med filmen och förklarar för oss. Såhär får man inte missa nåt av filmen:)

Nu är man jätte trött och ska sova snart så man kommer upp imorgon för imorgon är det loppis i motala folkets park. Skulle gå med signe men hon har vart sjuk så hon får va hemma och vila upp sig. Så fick med mig eva som ville gå dit. Skönt med sällskap och så är det ju kanon för henne att hitta kläder och saker till barnen.

Natti natti <3

Gäsp

2012-03-15 @ 18:51:36

 

 

Nu är man lite piggare än vad man va imorse. Towe fick nämligen sovkompisar nämligen malte och vilgot så signe kunde vila ut sig då hon mådde dåligt. Ingen höjdare va själv hemma med 2 barn när man är sjuk. Dessutom så fick man ju känna på hur det är och ha 3 barn och det räckte gott och väll. Känns som att jag kommer nog bara ha två barn och om det skulle bli en 3e så blir det när barnen kan ta hand om sig själva mer. Men inatt va man uppe och mata vilgot och själv hade jag lite svårt för och somna. Sen när man väll hade somnat va det dags och gå upp kändes det som. Dessutom va malte och towe uppe tidigt vilket gjorde att man inte kunde somna om sen med vilgot igen. Men det är ju en vana.

Malte och towe

 

Vilgot

 

Towe och malte är alltid uppspelta vid matbordet:P

 

Annars vart det en promenad på 2,5km vilket ryggen sträcka lite då och då och dessutom inte det skönaste vädret och gå . När vi gick till öbe så va det helt oki väder men hemåt va det motvind och sidvind. Men hem fick vi iallafall med ochh våffeljärn vilket jag har velat köpa rätt länge så nu bestämde jag mig för och köpa det. Så vart våfflor till lunch här hemma och nu framåt kvällen blir det korv med bröd för tommy och towe. En annan är inte så sugen. Vart vindruvor för min del.

 

Bebisen i magen sparkar som vanligt men idag fick man se på magen att den sparkar utåt när han är igång. Så himla mysigt<3 Towe har förresten börjat insett att vi ska ha bebis för hon sa på öbe att mamma måste ha ut bebis från magen att bebisen ska ha blöja. Det sa hon när vi va på toa där hon såg skötbordet. Hon kommer bli så bra storasyster då hon velat ge blöja till mig när jag ska byta på vilgot. Men hon har även visat svartsjuka som bara den:P Men vem gör inte det när minstingen får uppmärksamhet?

Godmorgon

2012-03-14 @ 09:20:26

Mornarna brukar bli att towe väcker mig runt 7 är sällan man får sovmorgon tills väckaklockan ringer men det gör mig inget. Bara gå upp och se glad ut:) Towe gillar och läsa tidning på morgonen och det är en barbie tidning och hon säger alla saker som hon vill ha. Men så sa jag här om dan att man får önska. Så nu har hon sagt att hon önskar den och den..

 

 

Sen efter frukost brukar det bli lite tv om det hinns, annars blir det tandborstning och ta på sig kläder och sen går vi till dagis. Men ibland är man lite lat och tar bilen beroende på om man ska iväg under tiden som towe är på dagis. Eller om det är riktigt dåligt väder.  Men finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder:P Hoppas att få motivering till att gå ut och gå sen när lille knodden kommit.

Vecka 22

 

Vecka 22

 

Nu blir det försöka dammsuga och få ordning på hemmet lite renare. Hatar när det är stökigt men ibland orkar man ju inte städa och vart så himla mycket med all kalas och aktiviteter. Men nu ska det bli ordning här hemma.

Gravid

2012-03-13 @ 08:08:08
Ja då gick det undan till redan v.22, tror bara att det kommer gå rätt segt innan man kommer in i v.30+
Det känns som det är lång väg dit men någon gång kommer jag dit som sagt. Det som är spännande är nu alla andra som ska ha barn, se om de får i mars som har bf i slutet eller om det blir april barn.
Själv är jag förkyld till och från och samandrgningarna forsätter till och från. I helgen va det extremt mycket men så länge bebisen sparkar så mår den bra. Han är då en riktig vilding som aldrig kan va still i magen. Så himla spännande det ska bli med en liten till att få börja om från början och dessutom att towe får va med under lillens färd. Hon är jätte duktig på att hjälpa till hemma här så hon kommer säkert bli en jätte bra stora syster.

Lucky day:)

2012-03-12 @ 17:40:30

Jag som har letat som bara den efter en vit spjälsäng runt 300 och vips fick jag för mig att kolla på blocket och se där! Jag hitta en annons som har en spjälsäng vit för 100:-. Såklart jag köper det nu när jag hittar det. Så imorgon blir det och åka hämta den i motala under tiden towe är på dagis.

 

Annars har jag vart hos studievägledaren och fått tips på lite sidor och kolla distansutbildningar som jag är inne på att plugga i höst eller om det blir och plugga sen när nästa barn är runt 1 år. Se vad det blir av det.

Sen när jag kom hem så vart det en sväng ut med towe till lekparken. Vi fick sällskap av grannen som va kul än att sitta själv där ute. Towe va så nöjd efter en timmes lek ute och nu kom vi in och hon har fått lite mat. En annan är inte så sugen på varm mat nu när det börjar bli varmare. Men gud va det rör sig i magen en riktig vilding. Men många samandragningar man får om dagarna vilket börjar bli rätt jobbigt.

 

 

 

Söndag

2012-03-11 @ 19:50:43

Borde va en lugn och trevlig dag hemma men här fick vi sovmorgon då towe vart kvar hos mormor igår efter all kalasfirande då mormor fråga om hon ville sova hos henne. Men sen idag på morgon när towe vakna så hade hon frågat när vi skulle hämta henne. Så då va det bara fara och hämta henne, men det gjorde oss inget för vart himla tyst hemma och vi sakna tösen.

Idag har vi även fått med oss köksbord oh stolar från mormor som vi har tagit hit till oss då vårat va så rangligt och så gick det inte lita på stolarna. Man visste inte när man satt på backen nästa gång:P Sen vägde jag mig hos mormor och gud så skönt har bara gått upp 3,5kg som allt sen jag vart gravid. Nåt som är besvärligt är alla samandragningar som kommer till och från och hållar i sig ett bra tag. Så ska ringa imorgon till bm och fråga om det är vanligt för rätt besvärligt.

Ne nu sover towe och själv väntar jag på att bb ska börja om jag orkar äns det. Är skit trött och vill sova!!

 

Lördag

2012-03-10 @ 07:26:04

Morgonsolen är uppe och märker att det blir ljusare för varje dag man vaknar vilket gör en piggare och lättare att gå upp men blir inte lika lätt och ha towe sovandes. Då hon vakna imorse nu och säger att det är ljust. Då va det bara och gå upp.

 

Inatt kunde jag inte somna fören efter 1 så man är ju lite seg men det va gansa roligt att bebisen börja sparka jätte mycket igår. Men sen när tommy somna och börja snarka så vart det lugnare i magen. Riktigt vilding och är bara i v.21 nu så denna är då livligare än towe.

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

 

Otur

2012-03-09 @ 21:59:44
Idag har oturen vart här på sätt och vis, lokalen vi skulle göra ordning hade någon tagit för och laga mat där av en granne till jonna och krille. De hade ingen el hemma så de fick laga mat i lokalen,våga göra ordning där då om nån är där inne. Vet ju inte om de förstör eller om de tar nåt.
Sen när jag va påväg hem vart klockan mycket och tommy va seg och jag va trött så vart inte och hämta tvättmaskin idag. Vi tar väll det i helgen om det orkas och hinns.
Nu på kvällen va vi en sväng i mjölby och hämta mat då vi även behövde mjölk och affärerna här hade hunnit stänga. Vi passa även på att hämta hämtmat då tommy ville ha så då tackar man inte nej till det heller.
Så himla gott med kyckling..

Simhallen

2012-03-09 @ 07:21:24

Va igår i motala simhalla, barnen tyckte det va riktigt kul och vilken förändring de hade gjort efter ombyggnaden. Vart ju riktigt bra för de små. Innan vi skulle bada va jag tvungen att kolla hur mycket jag vägde antingen har jag gått ner 1 kg eller så visar vågen fel då en påstod att den visa 3kg fel och så fall har jag gått upp 1 kg. Så sammanlagt har jag så fall gått upp 4kg hittills om det är så att den vågen visar fel. Men i april ska jag till bm så vi får väll se då vad man väger.

 

Jag försöker att inte gå för mycket upp i vikt för då får man kämpa mer för att gå ner i vikt sen efter förlossningen. Med towe gick jag upp 19kg och vid runt v.25 med towe hade jag gått upp 8kg så vi får se på bm kontrollen hur det ser ut då, för då är jag i v.25. Efter towes förlossning gick jag ner mina 7kg direkt och kg försvann efter 2 månander. Så frågan är hur det ska bli denna gång. Det är så lätt och lägga på sig med efteråt.

 

Idag ska förberedelserna fixas inför imorgon då vi ska fira mormor,kusinen och towe. Så blir mycket att stå i men skönt få det gjort så är det bara komma imorgon utan att stressa. Det tråkiga att towe missar kalaset som en tjej har fixat på dagis i hennes avd. Hade vart kul för henne men synd att det krockar.

 

 

Ne nu blir det göra lite mannagrynsgröt åt lille tösen som sover än men vaknar nog strax.

 

 

Torsdag

2012-03-08 @ 07:13:10

Idag fyller mormor 65 år och inte har hon färgat håret någongång och bara fått nån grå hårstrå. Hoppas verkligen få hennes gener:)

Sen är hon så hurtig och håller igång på helgerna ute på dans m.m. Undra om man kommer bli en soffpotatis eller om man blir likadan.

Från igår har jag haft konstig känsla i magen,känner mig uppblåst och bara att allt e jobbigt. Få samandragningar och magen blir hård när jag gå bara från dagis och tillbaxs. Så tänka på någon längre promenad finns inte med i planeringen. Hoppas att det ska gå över med magen uppblåsheten som jag vakna med. Får verkligen inte i mig någon ordenklig frukost. Vart lite te och en banan.

 

TV

2012-03-07 @ 07:40:09
Va uppe sen kl 5 igår på morgonen till kvällen vilket jag va skit trött igår kväll men man kan ju bara inte missa första avsnittet av desperate houseveiw. Nu är det säsong 8 vi följer och antagligen sista med som de har sagt.
Igår va avsnittet väldigt dramatiskt hände mycket och många tårar hit och dit vilket på minde mig hur folk har tagit livet av sig i min släkt vilket harvart väldigt jobbigt och komma över. Man kommer ju aldrig glömma det som har hänt men man får försöka gå vidare istället för att deppa. Man ska leva här och nu.
Annars följer jag unga mödrar här hemma och mästerkocken. Det är oxå något man måste följa:)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag blir det dagis för towe, de skulle gå till skogen men den till vill inte towe säger hon här hemma men vi får väll se om hon får henne dit:P
Hemma ska jag ta det lugn då vi vart ute och fart mycket så är det skönt att bara va hemma. Skulle åkt till signe men vi sa att behöver va hemma. Inte fara och åka så mycket hela tiden.
Har börjat här hemma och rensa i förrådet vilket är skönt att man kommer in i. Ska ta tag i förrådet vi har i källaren med nån dag men det är så dåligt ljus där innesom släcks efter någon minut.
Men vi får försöka rensa där när sommardäckerna ska på så det blir lite mer plats där.
Ne nu ska jag ta och göra oss ordning för dagis.

Tvättmaskin

2012-03-06 @ 09:45:51
Ja då va det bara köpa en ny tvättmaskin vilket jag inte hade sån lust men ett måste. Men så slipper vi vatten på golvet som det läcker från tvättmaskin och när man tvättar tömmer den inte vattnet vilket är ett måste tycker man.
Så har hittat en tvättmaskin på ikea så blir och hämta den nån dag. Sen skulle thomas komma nån dag och hjälpa med installation. Snällt av honom att ställa up.

Uppdatering

2012-03-05 @ 20:02:01
Hitta en mysdress åt towe i mintgrön färg för 125:- på rean och även vårmössa för 20:-.
Sen hitta jag även ett par sköna byxor och ha på sig så det inte blir bara leggins här för min del.
När jag va på hm fråa jag efter mjukisbyxor då de hade slut i min stl de hade bar de små stl kvar. Då sa hon att det fanns i mammaavd men jag gillar inte riktigt de där mammabyxorna att ha över magen.
Sen fråga jag om bh i stl.E, då sa hon att det ska finnas bland ammningbh. Då sa jag att det fanns det inte men en anna kollar ju oxå vanliga bh.ar och tänk om man skulle va tjock istället för gravid och de säger så?
Men men nu syns det iallafall att man är gravid,går då inte missa tjockis magen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Haft annars riktigt trevlig dag med signe och familjen i linköping. De hitta en super fin vagn till vilgot, vill oxå ha men en annan börjar ju nu med kombivagn snart för den lille knodden som förhoppningsvis kommer ut i juli.
'

Linköping

2012-03-05 @ 09:24:36
Far till linköping efter att jag hämtat towe och ätit lunch med henne. Signe och barnen ville hitta på nåt så blir kul och få komma ut lite:)  Ska försöka hitta bältesstol till towe med då hon har fåt det som present av sin morfar.
Fasen vad glad jag är med över att jag har sån fin familj<3
Älskar mina hjärtan överallt.

Ny vecka

2012-03-05 @ 07:25:16
Åter igen måndag dagarna rullar på och denna helg som va den har då gått jätte fort då tommy har jobbat och vi har haft kalas för towe. Igår kom det lite folk på fika vilket va roligt och towe fick ännu merpresenter som va uppskattat. Nu på morogonen när hon vakna kl 6 så vilel hon spela trummor men det sa jag ifrån, att man kan inte väcka grannarna då lär det klaga:P
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Denna vecka blir det att åka titta på bältesstol om det hinns och orkar, min förkylning har inte ännu gett med sig och towe är storig än med. Jag börja inhalera henne igår för att se om det hjälper med hostan, har hört henne hosta några ggr men hon har sovit i sin säng inatt vilken tyder på att hon har sovit bättre.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Längtar verkligen få bort gravmagen nu börjat bli trött på att va gravid nu under våren, det är ju nu man ska va hurtig och ut och gå och va i form till sommarn. Men denna sommarn kommer man va tjockit tyvärr...
Men får glädja mig att signe har verkligen kommit in att va hurtig och fått bort många kg. Blir så glad över hennes skull:)

Kalas

2012-03-04 @ 06:56:41
Här hade vi firande för towe med tommys föräldrar och syskon igår. Jag gjorde räkmackor som va populärt för alla de tykte de va gott och så va det så fint gjort. Sen vart det lite fika på det efteråt.
Towe fick bamse böcker,barbie film, en godisburk med godis, en påse med pengar (då towe gillar mynt och lägga i spargrisen),500:- även till sparande, 40:- i ett kort. Så hon va mig nöjd och om inte mer än jag vart jag himla förvånad att hon fick så mycket pengar men det blir ju bra lägga in på sparandet sa jag. Sen så hade inte tommys bror hunnit köpa än och han ville sätta in pengar på konto vilket jag tyckte va bättre. Hon har så mycket leksaker så är bra om hon får pengar till sparande än att bara köpa för att köpa till henne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igår va det lägenhetsbrand i mjölby va himla nervös att kompisar hade blivit drabbade som bor i området men som tur va det inte det huset. Men tanken går till de drabbade och ush vilken madröm för dem som vart drabbade att bli av med hemmet på sådans sätt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag blir det kalasfirande här hemma åter igen med lite släkt och vänner.
Hoppas tårtan kommer bli bra som ska bakas idag vilket blir kul men frågan är om man har en som ska hjälpa till här hemma,nämligen towe:)

Vår

2012-03-01 @ 23:32:57
Känns som vårväder ut himla skönt så idag kunde man gå med tunnare jacka och även towe med. Vi gick en sväng till väder för att se om det fanns is och den smälter nog inte än på ett tag då den va rätt tjock. Towe kasta stenar på isen men va inget som gick igenom. Men det roligast va och plaska med handen i det lilla vattnet som syndes.
Min lille skrutt växer så det knakar med, hon kommer kännas stor när lille bebbise kommer ut.
Hon har redan så stort ordförråd och förklarar varje dag nåt. Så det är så himla kul och fråga henne och få henna förklara.
Vart idag tacopaj till middag,riktigt gott då det va länge sen vi gjorde det.
Hör nu på kvällen att towe hostar rätt mycket och jag hoppas hostmedicinen hjälper nåt som jag gav inna läggdags. Hoppas bara att hon håller sig frisk.
Imorgon blir det utbildningsmässa med signen och så får vi se om malte hänger med så towe får lite sällskap.
Så är det fint väder blir det statsparken så barnen får leka av sig.
Ne nu blir det läggsdags om det går då bebisen rör sig hela tiden i magen och spakar långt ner.

Mars

2012-03-01 @ 07:56:32
En ny månad och vi har två helger i rad med kalasfirande då vi ska fira towe,mormor och mimmi (min kusin).
Mormor fyller 65 och mimmi 18 så vi sa att vi slänger ihop det firande med towe annars blir det så mycket tårta och fika. Towe har redan fått paket av oss när hon fyllde och sen fick hon av lailas familj och raimo. Hon fick jätte fina regnkläder som kommer till bra användning idag i det tråkiga vädret.
Det som va passande va att towe har rosa stövlar med nyckelpiggor så det passa jätte bra att ha i samma serie:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag blir det åka till ams min första arbetslösa dag efter sjukskrivningen med handen. Ni kanse undrar hur det gått med handen och den har växt ihop och blivit ett ärr. Mina nerver i handen har inte än växt ihop riktigt vilket jag känner ibland när jag tar på handen att det känns konstigt.
Men det kommer ta tid för det sa min arbets terapi.
Sen undra hon hur det va med andra handen om det skulle behöva en operation men än så länge är den som den ska.  Ne nu blir det göra sig ordning för att lämna towe på dagis och sen ska jag till ams till tio.