Kolmården avklarat:)

2010-07-25 @ 23:21:07
Dagens tripp vart till kolmården på tropichuset och safariparken med egen bil. Va riktigt kul va på tropichuset då ingen av oss hade vart där, så kom riktigt nära de små aporna, fick även klappa sköldpaddor och en papegoja som va riktigt stor. Sen fick man ju klappa rocka, det va då halt och sliskigt.. men kul:) En klappa en blåsfisk, skulle då aldrig våga klappa en sån ifalla den blir rädd och blåser sig upp och blir som en igelkott. Towe våga sig på och klappa sköldpaddan, alltid nåt:) Sen safariparken va riktigt häftigt åka igenom när det va bufflar,strutsar,lamer som stod brevid bilen och titta på oss när vi åkte förbi dem. Vart riktigt skraj när en liknande djur som jag kallar buffel men tror det va någon sorts hjort eller tjur, börja bråka med en annan. De hade ju sina horn som inte va lite stora heller. Så va lite läskigt åka förbi dem då de kanse kunde börja bråka.
Men gick ju bra åka förbi dem. Towe va som en vilding i bilen och tyckte det va roligt, det bästa hon verka tycka det va då fiskarna på tropikhuset och älgarna på safariparken.
Efter dagen sluta det med snabbmat mc dolnas, orka laga mat när man kom hem.
Kom även hem med en t-shirt till towe från tropichuset och en nalle (apa).


    Mina älsklingar, ni betyder allt för mig så söta så<3

    

     

  Blåsfisk

 Tog knappt inga bilder frn safariparken då det regna och kameran va inte det bästa.


Tack älskling för en underbar familje dag, ser fram imot nästa gång. <3

Tripp

2010-07-25 @ 09:17:33
 

Nu är det dags igen, kolmården:) Se bara om det blir kolmården eller tropicariumet. Allt beror ju på vädret när vi är framme där. Är det regn så blir det bara tropicariumet men det går lika bra det:) Djur är alltid kul och titta på. Så här liten va towe (3 mån) när vi va i kolmården förra året med babysången. Men denna gång åker vi familjen, tommy jag och towe (15 mån).   Ska försöka komma iväg kl 10 men tror det blir lite senare hehe.. lite små sega på morgonen, dessutom tänkte vi göra med lite mackor.

Igår jobba jag på natten med corren och va klar på morognen, där efter en liten tupplur sen ut med hund innan jag skulle till pappa och hjälpa till i affärn. Va lite segt men efter affärn stängdes vart det en tur till mormor och min moster. Towe va redigt glad av att träffa mimmi och gav henne en kram direkt:) De e då lille taighta gänget:P


Ne nu ska jag ta och väcke min bejb som ligger och sover än och towe får nog hjälpa till liten:P
Älskar er mina älsklingar. <3 we are 4-ever togather

Shrek 4

2010-07-22 @ 22:42:37
Kollat nu på kvällen shrek 4:)
Så himla bra filmen va, lika bra som de andra tre fast brukar alltid va att de senaste är dåligare men icke då.


Annars skulle jag pluggat idag och tagit det lugnt men tror du inte störmmen gick här i skänninge på morgonen när man satt sig vid datorn, tappa motivationen rätt snabbt. När elen kom tillbacks så gjorde jag 2 teori prov på datorn, godkänt:) Sen vart det en tripp till preem i skänninge, har fått en tid för och lämna bilen in på service:) Så 9 aug blir det service, så mår min lille bil bra med.
Sen vart det hem och laga käk och där efter ringde jenny då va hon hemma så vart en liten tripp ditt, vi passa på och åka till valla när regnet höll sig borta. Idag va det en de fåglar,kaniner m.m.  Så va roligt se för towe med. Så skönt att towe blivit frisk nu med, hon pratar och går som bara den. Kul det. Idag lärde hon sig nytt ord: sitta (så peka hon på stolen) sen sa hon bajs, då när jag fråga henne om hon hade bajsat.

Towe fick en nalle idag av gurra och jenny med, en anka den tyckte hon om, skulle visa pappa tommy direkt när vi kom hem.
Frågan e om man blir tröttare av att gå och lägga sig? tror jag skippar lille tuppluren idag innan jobbet. Så åker jag till jobbet direkt när det dags sen får jag sova efter det.

Orka

2010-07-20 @ 08:00:23
Bilen gick ju sönder förr förra veckan med fläkten fick ordning på det efter många om o men. Va rätt mycket jobb:/ men själv fick man hjälpa till och skruva va riktigt kul:P
Inte för att man fattar sig på mer av det mekaniska och det bevisa ju natt ju då när jag åkte bilen i mantop när jag jobba så stannar bilen och tvärdör. Suck
Orkar verkligen inte lägga mer energi på bilen.

Pengar drar ju dessutom iväg hela tiden känns det som. Då när man inte fått sin första lön e det lite taight med budgeten. Hade tänkte och åka till motala idag och flyttstäda vart ju inte klar igår men ser ut som det får vänta då jag måste få igång bilen då jobbet e viktigare just nu.
Nåt som va kul igår det va när vi hälsa på hos laila. Towe tyckte det va så kul och träffa jonna, va som en klängapa på henne :P Skulle ha smörgås av jonna och mimmi det va viktigt:)
Roligt se att hon stormtrivs med mina kusiner. Sen fick hon dessutom en liten present av jonna:
   fast stod gullunge på haklapen och pytteliten på bordsunderlägget. Va så fina:) Sen va det en sak till hon vänta på som hon hade beställt till towe men den hade inte kommit än. Undra va det kan va... hon ville inte säga det:P

Sen hade towe fått en ny film på posten vart denna, då jag har börjat tröttna på den andra filmen hemma med mussepigg klubbhus.
Hon kan verkligen se om dem 4 ggr om dan. Orka verkligen höra på samma:P
 

Nu på morgonen fick hon titta på den o hon verkar tycka om det en så länge. Det är de ända filmerna hon kan sitta still till har jag märkt:) Så mussepigg är favvoriten nu.
Innan va det nallepuh och mina vänner.

Aj

2010-07-14 @ 14:57:45
Påväg hemifrån tog några trappsteg men aj min fot vek sig och kunde knappt gå upp för trapporna hem, tårögd av att det gjorde fruktansvärt ont. Tog en isklaffa och hade på foten så det inte skulle svullna upp.

På morgonen när jag vakna va jag då inte så utvilad för towe e sjuk i feber och kräks lite då o då så lite jobbigt och få henne och sova. Men klev upp på morgonen gjorde frukost men kände att jag knappt kan gå på foten känns som den ska vika sig. Visa sig att jag fick en tid till vårcentralen så fick förband då det skulle stödja foten så det inte viker sig lika lätt. Ledbandet hade nämligen töjt sig ut, fruktansvärt ont. Kunde ta några veckor innan det vart helt återställt men beövde inte sjukskriva mig som tur, då man börjat jobba nu. Men ska ju jobba hos pappa nu torsdag,fredag och lördag så räcker med det. Men fredag natt jobbar jag på corren åter igen.
Skönt med lite ledigt då jag känner att jg knappt vill gå med foten. Men skulle köra lite balansövningar lite längre fram sa vårdcentralen.

Ne nu har tommy fått sutta och somnat så ska nog passa på och vila liten stund med tommy. Älskar er mina babes <3

Längtar även få tiden att träffa kompisarna igen. Saknar dem,.

Plugg

2010-07-13 @ 22:44:58
 Jag pluggar på som vanliogt med taxi körkortet. Har inte get upp än:P
Hoppas verkligen klara det:)


Idag har jag vart i motala trafikskola fick liten teori timme med tips om på kartläggningen. Det va ju då inte så knöligt so man tror men hade gjort fel på en sak inte undra på att jag inte då fick ihop till rätta svaret, därför jag behövde hjälpen.
Sen åkte vi till mormor i nykyrka med laila. Towe va då inte riktigt sig lik men det va då inte undra på då hon har kräks och fick feber. Nu åker även inhalatorn fram mer, suck.

Hon hade 39,4 nu i feber hoppas det vänder då jag gav ipren flytande nu.

Värme

2010-07-12 @ 00:09:46
Det håller i med värmen som gör det svårt och somna, va även ute e hopplöst märker jag då luften e så kvav. Ush..
Ska nog åka bada med towe imorgon om det är bra väder.
Sen har vi fått erbjudande om en 3a på trojenborg, vart då inget med huset då det va för många som vill flytta in redan i sug och förstår om han väljer dem före.
Men en 3a på trojenborg funkar det med värt och betala 500:- mer då elen ngår i hyran och sen kan man koppla in diskmaskin och tvättmaskin. Det vore tip top. Har ju redan en tvättmaskin så bara köpa till diskmaskinen ju någon begagnat ska man väll kunna så fall hitta.

På tisdag blir det gå och kolla på lägenheten iallafal, längtar. Sen blir det och mycket jobb och pluggandet här i veckan.

Måndag: Ska jobba söndag natt men till på morgonen. Så blir för tommy och ta towe på morgonen när hon vaknar. Sen blir kanse åka in till mjölby fixa med ams och även kanse träffa sara en som gick på min mammagrupp som har en dotter. Hoppas på bra väder så man kan hitta på nåt.

Tisdag: Jobbar måndag natt till tisdag morgon, åker till motala har teori karläsning tecikörkortet vid 12 tiden. Sen blir det åka hem och sen blir det kolla på lägenheten framåt eftermiddan. Sen jobba natten till onsdag

Onsdag: Kanse börjar även va hundvakt tills söndag eller veckan eftet till onsdag. Får se hur många dagar det blir annars kommer hund på torsdagen.

Torsdag: börjar jobba hos pappa i djuraffären då man har även corren så blir så inte mycket tid över.

Fredagen corren jobb, jobba hos pappa.

Lördag: corren jobb och jobba hos pappa.

Veckan efter blir det bara corren jobb och kanse hundvakt även.


----------------------------------------------------

Håller på och pluggar till taxikörkort se när man e klar med pluggandet, svårt e då kartläsningen tror jag. Då de provet tar 120 min och sitta och göra det riktiga provet. Pust.
LÄngtar då inte sitta så länge med den men ett måste. Bara plugga på det.

Tid? hmm

2010-07-10 @ 06:00:55
Tiden räcker tyvärr inte till att blogg just nu då det sker hela tiden massa saker. Passar på att berätta att vi har fullt upp då jag fått jobb att dela ut tidningar åt corren i mantorp. Funkar kalas bra:)
Börja ju i tisdags.
Går nog bättre för varje dag tror jag... En sak som tar tid och lära sig ju vilka som ska ha vilka tidningar.
Men inte mer med det så har bilen strulat som fan, det är tur man har folk som ställer upp. Tack jörgen som ställt upp och hjälpa mig och skruva bort delar och fixat och donat med mig på skoten för att man ska ha delar till bilen.
Signe, tack för hjälpen med att du orkat ha towe under tiden.
Bilen har även gjort på någon sätt att bilsterion har även gått sönder den har smällt:(/ men hur liksom?
SÅ den e inlämnad se om de kan göra nåt åt det eller om man får en ny.


Annars extreknäcker ja genom och va hundvakt än så det är rätt mycket som e på listan då jag även ska börja jobba hos pappa i djuraffären. Det blir tufft men ska klara det.
SÅ den tiden som blir över det är då till min familj och får föröska träffa vänner och släkt när tiden hinns med. Är ju bara nu i sommar det är tufft med tiden och få räcka till.
Skulle även kolla på ett hus om vi ska hyra men nu har folk rint och de vill flytta in 1 aug förstår om han hellre tar de då. Men bara leta vidare eller om man ska kolla större lägenhet. Tycker inte n vi är av behov det så ingen bråska.

Ne nu har jag jobbat inatt så nu ska jag sova börjar bli seg man e så uppe i varv när man kommer hem så brukar ta nån h innan man blir seg.
Sen är vi även barnlediga i helgen så det är rätt skönt få vila ut sig lite.

Här rullar vi igen...

2010-07-05 @ 07:22:14
Hände en liten sak att jag vart lite irriterande... Jag kom hem från motala igår på kvällen hade vart och badat hade jätte trevligt med minna och elin. Towe älskar verkligen och bada nu i vattnet. Hon garvar samtidigt sina till gjorda skratt ibland och skulle försöka "koka kaffe" i vattnet men fick kallsup inte så bra det men hon gav sig inte, men hon klara till slut:)
Åkte hemåt och va jätte hungrig och skulle fixa käk, tror du inte att proppen går:/ Ringer och smsar sunt till folk som bor närheten men ingen har hemma en propp eller så är de inte av behov av sånt själva. *suck*  Va bara slänga brödet jag hann och halvrosta i rosten. Sen va det bara och bege sig till mantorp. Frågar dem om de har och visar sig att de har utgått från sortimenten. - va???? Utgått inte nu .... tänker jag.. kylskåpet och frysen och all el i köket har ju lagt av. Måste ha en propp. En lastbilschafför bli tillfrågad om hon han har nåt i lasbilen o de fanns inte hos honom. Men sen fick sa lastbilscaffören närmast mack som kan ha är i linköping eller jönköping. Glöm det att åka ända dit för en propp. Men all mat blir ju dåligt i kylen och frysen. Men lastbilscaffisen kom på en ide och fråga han som jobba på statiol om de kanse kan ha något paket liggandes vid deras proppskåp och han gick efter och titta och som tur kom han tillbacks med  1 låda som va ½ priset på så 13kr för hela pakete.  *pust* så skönt:) Då va de avklarat, vart hemåt men orka då inte göra något och äta då all energi sög musten ur med det här proppjakten:p
Så vart mc dolnas, ja vet onyttigt men men nån gång gör väll inget..


Idag kommer hundägaren hämtar hund med. Har gått riktigt bra, tommy gillar hund även..mycket posetivt:)
Visst skulle jätte gäna ha en hund men som det ser ut nu skulle jag inte vilja ha så som vi bor nu. Dessutom är towe så liten än. Sen blir det dra och hämta jörgen,malte och signe. Jörgen ska till mjölby och kolla runt på en utb. Ne nu blir det fixa ordning sig någolunda sen dra mig...

Hundvakt

2010-07-01 @ 23:10:13

Blir hundvakt hela helgen, lite cash alltid bra och få in:)

Motala

2010-07-01 @ 08:40:33
Idag blir det åka till motala, towe ska va en stund hos raimo under tiden återvinning kommer hem till mig hämtar lite skit. Sen ska jag packa bilen med massa lådor. fun fun.. inte typ:/
Orka men snart är det ju över allt med den flytten.

Innan så ska vi på fm jag och towe till sara och familjen. Sen kommer även signe,jörgen och malte dit. Blir kul för barnen leka med varann igen men frågan är om det ska bli svartsjuka igen om vissa saker, vi får väll se:P

Towe är som en väderkvarn pratar stupp i ett när man är hemma men direkt när man kommer utanför dörren så blir hon lite tystare. Tråkigt det men det kommer nog bli fart på det snart. Man förstår ju inte vad hon säger men en massa ord och babbel kommer i från henne. Bara och hålla med:)

Ringde igår till bostasbolaget, 6e juni får vi veta om vi får stå med på litan för intresse för lägenheten. Längtar.