Motala-Borensberg

2011-02-27 @ 20:41:54
Vart en sväng till motala idag på fm och hälsa på laila och så va raimo och kusinerna där. Fika lite och towe fick lite paket och populäraste va prinsesstältet:) Vissligen fattades det pinnar till det så fick åka till maxi och hämta ett par så det kommer upp helt och hållet.
Sen fick hon snygga kläder även men inget populärt för towe men riktigt fina, bra smak:)
Sen va jag idag med krille till garaget en snabbis för va tvungen och få hjälp med att ta bort skyddsplåten till bakre ljuddämparn så blir och köpa ny bakdämpare sen i sommar så man kan byta ute när det är varmare.
Ingen som är akut nu.

Efter visiten i motala så åkte vi till borensberg och va en stund hos farmor och så va thomas,fredrik och vicha där. Riktigt kul träffa de då man inte sätt de på ett tag, towe va lite blyg för thomas och satte händerna för ögonen. Men vicha ville hon sitta hos, gick ju riktigt bra och så satt de och rita och kolla i en bok som hon fick nu när hon fyllde.

Efter fikat hos farmor så åkte jag och towe till signe och familjen. Towe va riktigt glad och sprang in men halka ute då det va mycket grus och fick litet skrapsår men inget hon sura över utan ville komma in direkt och träffa malte. Malte öppnade dörren med ett leende och gav towe ett paket. Towe öppna det och det va en prinsess klänning riktigt fin:) Men towe ville inte ha kläder som paket men fick henne och testa den ändå senare.
Vart även bjudna på middag riktigt gott, potatisgratäng och snitzel.
Vart en del bus för towe och malte och de sprang runt även som yra höns en stund. Men när vi skulle åka hem så fick malte pussar och kramar och när vi satte och i bilen vart towe så trött så hon somna efter nån min.

Mormor ringde även och tänkte komma hälsa på tisdag så vi fundera på att åka och bada med towe i mjölby.

2 ÅR

2011-02-27 @ 09:38:17
Grattis min sötis, hon fick paket och blåsa ut 2 små ljus. Hon blåste de snabbt och tyckte det va jätte kul.
När hon öppna paketen så va det nick nyfiken på dvd hon ville kolla direkt men sen fick hon även my littel ponny och det gilla hon,m.m.:) Men när vi kom till kläder så ville hon inte dra ut luvtröjorna hon fick syn på lite i kartongen:P

Idag ska jag och towe till farmor och fira towe och så kommer även fredrik dit då thomas och hans tjej är där. Blir kanoners dag:)
Funder även åka till motala en sväng innan men återstår och se skulle gärna velat gå på motala live men går då inte trängas med vagn och ingen lust och bära på towe där inne och tränagas så får nog avstå det.
Men kan ju annars hälsa på kusinerna skulle va roligt.

Idag är man även ledig från jobbet då jag skulle jobbat 10h pass igår men vart vårdav barn då tommy va dålig i mage och spydde en gång igår. Men nu har han inte spytt mer så är väll på bättringsvägar.
Så towe hade vart hos farmor fredag kväll till lördag fm. Hon somna i bilen när vi åkte dit så hon sov bara för det mesta men sen på morgonen hade hon vaknat tidigt. Men hade gått bra och de tyckte det hade vart så kul och ha henne att de ville ha nån annan dag mer. 



Uppdatering:P

2011-02-23 @ 11:13:10
Dags och börja uppdatera lite vad som hänt, jag har kommit igång med taxin så det är riktigt stressigt och inte mycket tid med familjen:/ saknar de så himla mycket varje dag men bara härda ut till sista mars..
När jag kört taxi va jag nervös första dagen men där efter så släppte nervositeten så skönt.
Sen har även en del saker hänt under en vecka jag har vart med om:

-Spyer
-Krockat med taxi bilen
- Sur kärring
- Fått adress som jag inte vetat vart det är men löst ut det till slut ändå
- Kund från gatan
- Slinga (hämta olika personer från olika ställen och lämna av)
- Sabotage

Så det har hänt lite ett och annat men inte alls kul va med om spyerna men jag fick 1000kr för att han spydde ner och så hade han tagit sönder en grej i bilen så han fick betala så man själv inte åker på det.

I helgen så fyller towe år och malte fyllde igår år så blir och fira towe med min moster och kusiner på fredag sen på lördag ska vi en sväng till signe och fira malte. Söndag kommer farmor och och lite folk hit för att fira towe på sin riktiga födelsedag. 2år blir våran tös har gått otroligt fort och hade själv bebisnoja innan för en till men nu när jag börjat jobba så har jag inte haft någoting alls sug för ett barn till men kan tänka mig ett syskon till towe sen när hon är större omkring 5 år.

Ne nu blir det fixa ordning sig för jobb blir lite stressigt som vanligt men idag blir det en skön dag 13-21. Det tråkiga att towe sover då men förhoppningsvis får man lite tid med tommy va ihop.<3

Savesmart

2011-02-21 @ 13:28:29
http://www.savesmart.se/content/om-save-smart


bli medlem och få erbjudade om hotell,elpriser,klockar,tidningar m.m. billigare än vanligt.

själv vart jag medlem på det men tyckte inte det fanns nåt för mig men den som gillar och resa och läsa tidningar m.m. hittar säkertnåt där:)

Helg

2011-02-18 @ 12:30:39
Jobb jobb.....

fredag: 17-05
Lördag: 18-05
Söndag: ___ - ___ ska jobba

Så bara höra av er om ni behöver taxi i linköping:P

Nu blir det åka till motala med towe, jag o minna ska väll åka handla lite så towe får något gott till helgen. Sen ska man åka och jobba. Hoppas på en bra kväll med många körningar.

Har ätit hämtmat nyss då tommy va och hämta så nu håller man hungerna borta förhoppningsvis.

Melodifestival

2011-02-17 @ 17:56:34
Jobba igår pass kl.20-06. Det va lite segt ett tag men lyckos man har får med karoline + 1 bil  körning (3bilar) körning till cloetta center men visar sig va artister från melodifestivalen vi fick köra på:)
På natten va det rätt lugnt men efter 3 så börja körningarna komma in så fick ihop ändå en hel dag som jag hade hoppats på. Så idag är man ledig och imorgon kör man igen. Kör då omkring 17/18 tiden till 5 på morgonen så blir mycket och göra nog. Sen kör jag igen lördag kl. 18-05. Det kommer nog va mycket och göra även då med då melodifestivalen är i liköping. Sen är väll rätt många ute helgerna men det återstår och se.

Har badat towe nyss så håller även på att försöka hinna tvätta lite så man kommer ikapp med tvätten.
Imorgon är towe och tommy hemma skönt det ha lite tid med sötnosarna<3.
Sen ska towe till min kusin och sova över fredag till lördag och lördag till söndag ska hon sova hos laila. Tyckte att tommy kunde behöva lite sovmorgon då han jobbat 2 lördagar i rad och så jobbar jag även denna helgen.
Så towe får nog det roligt hos mina kusiner.

Jobb:)

2011-02-16 @ 18:04:26
2a dagen jag har mitt pass idag med taxin. Se hur det blir med körningar idag, fick beröm igår förmin mjuka, bra körning av både gamla och unga kunder. Så då fick man in lite dricks:) Idag när jag räkna pengarna då man måste redovisa varje vecka för chefen kontanter och kvitton så det jag fick dricks igår som vart 22:- så det fick towe lägga i hennes spargris.

Ne nu är kl 18 måste åka om en h så ska ta och göra mig ordning, börjar bli lite seg idag inte van huvudtaget och jobba men skönt samtidigt börja få in en inkomst och även få göra nåt än att bara va hemma.
Hade gått jätte bra för tommy och natta towe igår så de ringde igår till mig innan hon skulle sova. Hon vart så glad och sa - mamma!
Sen sa jag att hon skulel sova så sa godnatt så sa hon godnatt tillbaxs<3 Fast lät ju inte riktigt rent ordet men hon lärt sig fort ord och tar efter så himla kul när man förstår henne mer.

Gjorde idag pastasallad så det vart det och ta med som en lunch till jobbet. Så ska försöka ta en liten lunch med karoline. Skönt och ha nån och jobba ihop med samtidigt:)

Natti natti alla läsare

Winter

2011-02-14 @ 07:54:18
Vintern är här igen... suck kallt kallt men kul för towe få åka pulka igen. Har sovit dåligt under hela helgen haft hundra frågor om taxin känns det som:P Men det år nog bra bara att man e så jäkla nervös man ska ju liksom ha ett helt ansvar över folk ju.
Sen vet man inte vilket typ av folk man kan få heller det som gör en nervös ibland med. Kan ju va från hur trevliga kunder som helst till såna som kastar strumpor i taxin:P Så det kan va ett tufft jobb när man har personer och hämta på hem som kastar strumpor,spelar "teater" i bilen m.m

Idag är det alla hjärtans dag och självklart har man massa kärlek till mina älsklingar towe och tommy<3
Älskar er mina sötisar, kunde inte bli mycket bättre nu med att man fått jobb nu och allt börjar vända sig hoppas jag.

Mycket som hänt...

2011-02-13 @ 08:50:14
Inte riktigt haft tid med bloggandet har så mycket och tänka på med taxi men nu har jag nämligen blivit klar med uppkörningen som de har genom taxibil. Så himla skönt men nu börjar man bli nervös över hur det ska gå första dagen på jobbet själv. Man får ju använda sig av gps men känns så dumt man ska ju kunna det mesta själv men nr kan ju va lite svårt och lära sig så då får man nog åka fram och tillbaxs för att hitta nr men adressen lär då inte bli några problem hoppas jag.
Sen får man se om man får trevligt folk eller inte.. man kan ju få värst tjurkärring som jag fick i fredags. De sa vart jag skulle åka och sa att jag skulle åka till en vändhållplats så gjorde det. Men inte vart de då nöjda mena på att de borde fått åka gratis bara för att jag hade uppkörning och att vi va då 2 st i bilen. Sen va det himla mycket snö i fredags och is under så vi ville hjälpa de så de inte ramla men de fick man inte och fick utskällning för det.
Men taxichaffören sa att vissa kan ha dålig dag eller ska ha sin favorit taxi.

Imorgon blir det åka till linköpin ska gå igenom bilen, tankort,nycklar,schema m.m. Blir mycket information men på tisdag börjar allvaret om man inte får jobba måndag natt förvånar mig inte att man åker på att kör natt först veckan. Men det återstår och se. 
Det är ju jag och karoline som lägger upp det om vi delarpå bil men hoppas vi får en varsin. Det skulle underlätta mycket med schema då.

I helgen jobba tommy lördagen så vart inte så mycket tid ihop men jag och towe va ute igår en sväng körde henne i pulka och så gick hon liten bit.

 



Nu är det 2 veckor kvar tills min tös fyller år med skit kan man tänka sig 2 år blir lilltösen  27 feb. Hon pratar och sjunger för fullt men har märkt att när hon är någonstans där hon inte känner folk riktigt så är hon rätt tyst eller om hon inte träffat någon på ett tag. Sen va vi på bvc i onsdags hon vägde 12,1kg och va 84cm.

Fynd

2011-02-05 @ 08:53:41
Va igår på återvinning i motala en sväng och hitta en tågvagn till brio tågbana för 5kr. När man köper de i affärena nya får man ju över hundra kr för bara ett litet tåg, fattar inte att det kan va så dyrt men e väll för att det är brio. Så köpte det då towe har böjat leka mer och mer med tågbanan men har ju inte så många delar så det blir så snabbt ihopsatt och lekt.

Va igår en sväng hos laila och nu har hon börjat säga jonna och onna till jonna. Innan sa hon mimmi till mimmi och jonna. Sen så ville hon gå på löpbandet laila hade så vi satte på det och hon gick i 3 min men sen börja  hostan och hon fick jätte svårt och bli av med hostan. Tog fram inhalatorn och det hjälpte direkt med att lidra hostan och att det roslar/pipper i halsen. Så det är typiskt tecken på astma att hon blir hostig direkt när hon springer en stund. Så tror då inte att hon har förkylningsastma bara utan mer vanlig astma men får hoppas det växer ifrån sen när hon blir större. För kommer bli jobbigt när hon blir större och ska va med på gymnastik i skolan. Men på barn och ungdom har de tänkt och försöka skicka tid så fort som möjligt till oss så vi kan komma på återbesök och se om förskylningsastman och eksemet har blivit bättre som hon har. Sen så kommer de  kolla järnväderna då hon vart lite trälig med att äta kött. Men nu äter hon korv och köttbullar och det är ett steg framåt.

Idag jobbar tommy över och jag och towe ska väll hitta på nåt, fundera baka nåt men inte kommit så långt. Eller om det ska bli en promenad. Har ju blåst så jäkla mycket nu om dagarna så e då inget väder och gå i när man har blåst hela tiden på en. Känns som man inte kommer någonstans.

Fredag

2011-02-04 @ 08:49:39
Helgen är här:) Igår så skulle tommy jobbat över men vart inte så utan han jobbar på lördag istället. Han har vart så himla trött om dagarna efter jobbet men kan  förstå honom då han haft mycket på jobbet.
Men skönt att de får jobba över lite de som vill,jobb finns ju.

Igår så va jag och towe en sväng hos farmor och inge. Towe prata inte så mycket utan va blyg men när vi skulle hem så va min farmor på toa och towe ropa,farmor. Det va då populärt va med henne:)
Sen skulle vi åka vidare till signe och malte. Vi vänta på parkeringen på att signe skulle komma med malte frå dagis. Malte vinka och towe va lite fundersam men efter ett tag så reagera hon och vart glad:)
Vi va inne på att åka till busfabriken men sen åkte vi istället till tornby jysk och ikano. Signe hade lite ärende där så vart ju bra och passa på att ta det igår då.
Shopping sluta med att man köpte en fleece jacka/tröja till towe för 49:- som hon kan ha i vår. Tänkte om jag skulle köpa någon väst sen till våren hon kan ha till fleece tröjan.

Idag så blir det en visit till motala hälsa på laila och så kommer jonna även dit. Tror det är nästan 2 v sen vi träffa dem senast så tycker det va dags nu. Vart så himla mycket med jobb och pluggande så inte hunnit men nu när man e ledig får man passa på.
Måste även till mjölby ams idag för att lämna in ett papper.

Ledig

2011-02-03 @ 10:55:18
Ledig i 2 dagar nu och så är det helg sen så skönt men då vill jag hitta på nåt med towe så hon får tiden och ha roligt. Så idag bestämde vi oss för att åka till min farmor och inge en stund. Där efter så åker vi till signe och malte. Se om det blir och åka och hitta på nåt eller vad dagen erbjuder. Barnen kanse bara vill va hemma och leka.

Vart så himla förvånad idag att towe äter nästan 3 tekakor till frukost+ 1 ägg och lite banan. Undrar om hon börjar växa att hon behöver få i sig mer mat. Men låter henne äta så hon blir mätt. Ne nu blir det göra ordning sig så man kommer iväg annars e risken att man fastnar här vid datorn:P

Tommy jobbar över 3e dagen idag så blir inte så mycket och ses denna vecka men ska blir skönt och helgen ihop om han inte åker på att jobba lördag.

Ny vecka

2011-02-01 @ 20:46:14
Har kört taxi och haft chaffören brevid mig.  Körde torsdags, igår och idag. Gick kanon bra tycker jag så hoppas verkligen snart få börja köra själv. Jobbiga nu att man inte ännu har något schema gå på. Det e det mesta jag längtar till att kunna veta sina dagar. Idag jobba tommy över på jobbet och det gjorde ju att jag fick lämna och hämta towe. Vart sen dag och det blir det nog imon med ser det ut som då tommy jobbar över. Så slutar man själv kl16 så hämtar man towe där efter. Men rätt skönt komma hem vid halv fem har annars kommit hem vid halv sex-sex och då har man inte hunnit eller orkat göra så mycket. Då träffar man ju inte towe så mycket det som blir trist. Så man tar vara på de timmar som finns efter att man kommer hem.

Idag somna hon halv nio med 2 protester med att gå upp ur sängen men efter de 2 gångerna så somna hon som en stock. Nu blir min kväll och umgås med tommy framför tv:n.
Min vecka lär bir nog full planerad då det e rätt mycket nu med taxin men bara kämpa som sagt. Så kommer nog inte ha så mycket tid och blogga.

Kan berätta att towe pratar mer hemma och försöker sätta ihop mer 2 ord. Sen har hon börjat sjunga, gå på pottan och bajsa och kissa. Så duktigt av henne trodde inte att hon ville börja med det då det vart lite segt med det men nu satte hon sig sälvmantoch man behöver inte alltid fråga så det e kul att hon känner sig redo nu men kan ju även va en tillfällighet att hon vill för stunden ellr en liten period men det återstår och se.

Snart fyller towe 2 år med, snacka om att tiden flyr iväg.